Irmaki

foto van Irmaki Avontuurlijk, enthousiast en nieuwsgierig. Dit zijn steekwoorden die mensen gebruiken wanneer zij Irmaki als persoon beschrijven. Een vrouw met lef, die altijd het avontuur opzoekt. Zij is geboren in Breda. Al heel jong vertrok ze naar het buitenland, om haar harde jeugd te ontvluchten. Ze was net 17 toen ze naar Parijs vertrok. Later ging ze naar Madrid. Ze sprak zelf geen Spaans, maar om de kost te verdienen gaf Irmaki kleine en grote Spanjaarden les in de Franse, Engelse en Duitse taal. In haar eentje liftte Irmaki van Spanje naar Italië, een geliefde achterna. Een spannend, maar risicovol avontuur, voor een meisje alleen. In Lausanne heeft zij de Hotelvakschool gedaan. Uiteindelijk woonde Irmaki in Addis Abeba, waar zij als enige 'Hollandse' bij de Ethiopian Airlines heeft gewerkt.

Terug in Nederland werkte Irmaki voor KLM. Zij stilde haar honger naar kennis en intellectuele ontwikkeling, door het volgen en afronden van de opleiding M.O. Engels en Psychosynthese in Florence. Twee keer per jaar ging zij voor haar opleiding naar deze Italiaanse kunststad. Irmaki was altijd al geïnteresseerd in kunst. In Florence kon zij naar hartelust, de vele musea en monumenten bewonderen.

foto van Irmaki

Persoonlijke zoektocht

In 1985 is Irmaki begonnen met schilderen, vooral om zich te kunnen uiten en om pijnlijke ervaringen en ellende die zij heeft meegemaakt te verwerken. Vijftien jaar lang heeft Irmaki nauwelijks contact gehad met andere mensen. "Ik leefde in afzondering, maar zonder gek te worden. Tijdens het schilderen verdween alle pijn en verdriet," aldus Irmaki. Van jongs af aan is Irmaki op zoek geweest naar de puzzelstukjes van haar eigen leven. Zij wilde weten én leren begrijpen, waarom de dingen in haar leven op een bepaalde manier zijn verlopen. Zij voelde zich soms een detective van haar eigen leven en achtergrond. De negatieve ervaringen heeft Irmaki met een enorme wilskracht overwonnen en omgezet in positieve energie.

Irmaki exposeert!

Sinds 2005 woont Irmaki in een atelierwoning tegenover het 'Kunstfort' in Vijfhuizen. Ze heeft een prachtig groot en licht atelier. Een optimale ruimte om te werken én te exposeren! Na jaren in afzondering te hebben gewerkt, treedt Irmaki nu naar buiten. Zij wil graag haar kunst met anderen delen. U bent van harte welkom om haar werk vrijblijvend te komen bekijken.

De kunst van Irmaki is te koop. De prijzen zijn op navraag beschikbaar. Voor iedere beurs is er een passend kunstwerk te koop.

foto van atelier

Wilt u komen kijken?

Neem dan van te voren telefonisch contact op, zo komt u niet voor een gesloten deur te staan.

Irmaki
Fortwachter 26
2141 EE Vijfhuizen
023 561 56 04

Atelier in Vijfhuizen

U vindt ons tegenover het Kunstfort Vijfhuizen.

Naar boven