Schilderijen

Irmaki schildert ruim twintig jaar. Ze maakt ook keramiek en beeldhouwwerk. De kunst van Irmaki is niet in een hokje te plaatsen of in te delen bij een bepaalde stroming. Wat zij maakt komt zoals zij zelf zegt: 'uit haar diepste zelf'. Haar stijl is expressief. En haar innerlijk leven is haar inspiratie.

Irmaki is autodidact. Opvallend is dat de kunstenares is begonnen met abstracte werken en dat de kunstwerken in de loop der jaren meer figuratief zijn geworden. foto van schilderij Zij schildert met olieverf en acryl. De noodzaak zich uit te drukken was voor Irmaki aanleiding om te gaan schilderen. Zij verwerkt haar emoties in schilderijen met heldere en primaire kleuren. Deze kleuren; rood, geel en blauw dragen bij aan de sprankelende kunst van Irmaki. Dit heeft o.a. geresulteerd in een 96-luik! Een andere reden om te schilderen is voor Irmaki het creëren van iets nieuws. "Door het schilderen maak ik iets, wat nog niet bestaat. Wanneer mensen de tijd nemen om goed naar mijn werk te kijken, kunnen zij de diepere lagen in mijn werk ontdekken."

Wilt u de schilderijen bekijken? Klik op Schilderijen.
Bijna alle schilderijen zijn ook te koop.

foto van keramiek

Keramiek

Irmaki maakt ook keramiek, zoals schalen, beeldjes en op Afrika geïnspireerde maskers. De beeldjes zijn fantasievol en hebben sierlijke vormen. De kunstenaar maakt zowel abstracte als figuratieve beelden. Ook heeft Irmaki talloze 'schuilhuisjes', zoals zij ze zelf noemt, gemaakt. Deze schuilhuisjes herbergen één of meer mensfiguurtjes. Een warme plek waar zij zich veilig kunnen voelen.

Wilt u het keramiek zien? Klik op Keramiek.
Bijna alle keramiek is ook te koop.

Beeldhouwwerk

foto van beeldhouwwerk Een paar jaar geleden is Irmaki gestart met beeldhouwen. Net als bij haar schilderijen en keramiek, is ook hier een mix te zien van abstract en figuratief werk. De kunstenaar gebruikt verschillende materialen voor haar beeldhouwwerken. Zoals keihard geel marmer, maar ook het zachtere speksteen. Irmaki benadrukt in haar werk de natuurlijke vormen van de stenen. De vorm van de steen is het uitgangspunt voor haar beeldhouwwerk. Mooi is ook de afwisseling van glad en ruw oppervlak in één beeld.

Bronzen

Na een workshop 'werken met brons' bij het atelier van Esther Velzeboer werd Irmaki enthousiast voor het maken van bronzen beeldjes. Aangezien dit een tijdrovend en kostbaar procedé is heeft Irmaki op dit moment slechts een paar bronzen gemaakt.

Wilt u de beeldhouwwerken bewonderen? Klik op Beeldhouwwerk.
Bijna alle beelden zijn ook te koop.

Colliers

foto van collier

Recent is Irmaki ook begonnen met het boetseren van kralen, om die vervolgens na bakken en glazuren aan een lederen veter of sierlijk lint te rijgen. Elke kraal is uniek handwerk. Kleine details maken het tot verrassende kunstwerkjes. de colliers zijn korter of langer te maken met een ingenieus schuifsysteem.

Wilt u de colliers bewonderen? Klik op Colliers.
Deze zijn ook te koop.

Het werk van Irmaki is ook te zien in het Atelier.

Naar boven