Colliers in close-up

De kralen van de colliers zijn gemaakt van keramiek, gemodelleerd, geglazuurd en gebakken. Met elkaar verbonden met lint of leer. Ze zijn nu ook te koop in het atelier (bestellen en laten toesturen kan natuurlijk ook).

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...


Kunstmarkt in Zandvoort 2016

Op een zeer winderige 7 augustus is de jaarlijkse kunstmarkt in Zandvoort. Dit keer is ook Irmaki hier te vinden met een selectie keramiek, een paar schilderijen, een bronzen beeldje en een mooie collectie colliers.

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...


Wonderkamers, juni 2015

In juni is voor de derde keer de 1UURTENTOONSTELLING op de Grote Markt in Haarlem, georganiseerd door Wonderkamers Haarlem. Meer dan 10 kunstenaars tonen zelf een kunstwerk aan elkaar en het publiek. Irmaki is één van professioneel visuele kunstenaars (fotografen, architecten, ontwerpers, art directors, beeldend kunstenaars) die aanwezig is.

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...


Eerste ervaringen met brons

In 2015 kreeg Irmaki de kans om met een nieuw materiaal aan de slag te gaan.
In was maakte zij een beeldje. Om dit beeldje heen werd een huls van gips gemaakt. Met een oude techniek wordt vervolgens de was in het gips gesmolten. Zo ontstaat een gipsen omhulsel dat daarna met vloeibaar brons wordt gevuld. Na afkoeling wordt het vormmateriaal weggehakt en het brons komt te voorschijn.

Het eerste resultaat is op de beeldenpagina te bewonderen.


Een week inspiratie opdoen

In mei 2012 is Irmaki een week in Italie om te beeldhouwen, andere technieken uit te proberen én zelf stenen (marmer) te rapen in de rivierbedding. De stenen moeten dan vervolgens nog wel 'gepeld' worden omdat de eigenlijke steen binennin zit.
Het beeld waar zij in Italie aan werkte is nog niet af, maar nadert inmiddels thuis wel z'n voltooing.

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...


Na de voorjaarsschoonmaak weer ruimte voor kunst


Laat u inspireren en bezoek het atelier van Irma.
Zij kan u ook adviseren als u iets speciaals zoekt.
Sint- of kerstcadeautjes...

De tijd van het jaar om cadeautjes te geven. En wat doe je als je de befaamde sokken, stropdassen, boeken, parfum en keukenspulletjes zat bent? Geef KUNST !

Keus genoeg in het atelier! Maak een afspraak en kom langs!


Expositie in Restaurant 't Fort
Zondag 11 september 2011 werd een expositie van Irmaki geopend in Restaurant 't Fort in Vijfhuizen. Het restaurant is gevestigd in het Kunstfort langs de Geniedijk
(adres: Fortwachter 3, Vijfhuizen).
Van Irmaki (Irma Meijs) zijn meerdere schilderijen en zeven beelden te zien, welke in elk geval tot 26 november blijven hangen/staan.

Zie ook de informatie op de site van restaurant 't Fort.
Zo kunt u genieten van beeldende kunst en kookkunst tegelijk...

Klik voor een eerste impressie alvast op het vergrootglas... .


NS Wandeling Geniedijk voert langs atelier
Wilt u sportiviteit, natuur en kunst combineren? Kies dan de nieuwe wandeling (18,5 km) van de Nederlandse Spoorwegen; Geniedijk. Deze voert van Hoofddorp station over de lange Geniedijk door de Haarlemmermeer naar Haarlem. Onderweg is veel te zien; luchthaven Schiphol, schapen, een oude molen, het voormalige Floriadeterrein en het kunstfort Vijfhuizen, met een restaurant.

Tegenover het fort vindt u het atelier van Irmaki, op Fortwachter 26.

Op de website van de Eropuit.nl vindt u een routebeschrijving en meer informatie.


Gezellige kunstmarkt op 11 september 2010
Het mooie weer lokte alle inwoners van Vijfhuizen naar de jaar- en kunstmarkt. In totaal konden bezoekers zo'n 70 kramen bezoeken waar velerlei kunst werd verkocht.
Irmaki stond op het plein van de Poterne met keramiek en een paar beelden en schilderijen.

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...

Heeft u de markt gemist? Ook bij het atelier aan huis bent u van harte welkom om de kunst te bekijken!


Feestweek en Kunstmarkt, 11 september 2010
De feestweek van Vijfhuizen wordt voor de 31e keer georganiseerd.
Onderdeel is een Kunstmarkt op zaterdag 11 september as.
Ook dit jaar zal Irmaki daar weer aanwezig zijn met een aantal kunstwerken. Tevens biedt ze een kijkje in de keuken van het beeldhouwen...

Op de website van de Feestweek vindt u meer informatie.


Jaarwisseling - 31 december 2009 >> 1 januari 2010
Irmaki wenst alle familie, vrienden, bekenden en belangstellenden een gelukkig, gezond en creatief Nieuw Jaar toe.


Activiteiten bij Kunst om de Hoek, Haarlem, 6 - 8 november 2009
Irmaki is al een paar jaar actief als vrijwilliger bij 'Kunst om de Hoek' in Haarlem, wat één van de vijf dagbestedingscentra is van Heliomare in Wijk aan Zee.
Kunst om de hoek organiseert van 6 - 8 november as. een expositie van alle werk gemaakt door haar cliënten. Ook keramiek van Irmaki is hier te zien én te koop!

U bent welkom op Koudenhorn 6 zwart, 2011 JC Haarlem.
Meer informatie over Kunst om de hoek.


Kunstexpostitie Fort Zuid te Spaarndam - 3 oktober 2009
De hele zaterdag stonden verschillende kunstenaars met hun werk in en rond het Fort Zuid in Spaarndam. Zo ook Irmaki. Zij toonde haar wat kleinere schilderijen, beeldjes en keramiek. Heel apart zijn de neuzen van keramiek; een hierop gestalde bril bent u nooit meer kwijt.
Helaas werkte het weer niet erg mee, waardoor de vele fietsers die normaal langsrijden voor een deel waren thuis gebleven.

Expositie gemist en wel belangstelling? Kom vrijblijvend kijken in het atielier van Irmaki.

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...


Kunstmarkt en expositie veel bezoek - 12 september 2009
Mede dankzij het weer waren er veel bezoekers op de kunstmarkt en in de expositieruimte van de Poterne.

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Foto's door Elisabeth

De kunstmarkt werd geopend door Wethouder Tuning. Lees er meer over in de Hoofddorpse Counrant.


Vijfhuizen in de ban van de kunst - 4 september 2009
Tijdens de jaarlijkse feestweek van Vijfhuizen, van 5 - 12 september a.s. is op zaterdag 12 september een deel van de jaarmarkt ingericht als kunstmarkt. Professionels en amateurs verkopen hier hun werken.

Ook Irmaki is met een kraam aanwezig op deze kunstmarkt.

Op de website van de Feestweek vindt u meer informatie.


Opening expositie Badhoevedorp - 5 april 2009
Na een lange voorbereiding is 5 april 2009 de opening van Irmaki's solo-expositie een feit! Te zien zijn schilderijen die een periode van meer dan 25 jaar bestrijken, beeldhouwwerk van de afgelopen zes jaar en keramiek.
Familie, vrienden, bekenden én onbekenden van Irma Meijs zijn getuige van de openingsspeech van Co van der Tuyn. Hij vat de vele ervaringen uit het leven van Irma samen als 'een spons waar af en toe een druppeltje informatie uit haar leven uit komt'.

Irmaki's schilderijen en beelden zijn ontstaan uit deze (levens)ervaringen. Waarmee de titel van de expositie 'over-leven' geheel tot zijn recht komt.

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...

In het Witte Weekblad editie Badhoevedorp is een interview met foto gepubliceerd.


Aankondiging expositie... - 8 maart 2009
Van 3 april tot 11 mei as. exposeert Irmaki met schilderijen, beelden en keramiek in Galerie Kunst 2001 in Badhoevedorp.

De Galerie is open op vrijdag, zaterdag en zondag, van 13.00 tot 17.00 uur en is gevestigd in het Dorpshuis, Snelliuslaan 3-5, 1171 CZ Badhoevedorp.

De officiele opening vindt plaats op zondag 5 april as om 16.00 uur.

Klik hier voor een route op maat via routenet.


Een nieuw jaar ligt voor ons - 1 januari 2009
Irmaki wenst alle bekenden en belangstellenden een mooi, warm maar vooral ook inspirerend nieuw jaar toe !

Dit jaar staan een aantal exposities op stapel. Via deze website houden we u zeker op de hoogte.


Naar boven

Naar Nieuwsarchief